Skip to main content

Bodem­bescherming

Afdichtingen

Bij het doorboren van een vloeistofdichte vloer, bijvoorbeeld voor het plaatsen van peilbuizen om het onderliggende grondwater te kunnen monitoren is een duurzame vloeistof- en gasdichte afwerking van groot belang.

De speciaal ontworpen SFA-afdichting kan deze afwerking waarborgen in de volgende maten van boorgaten: 40, 75 en 120 mm, waarbij deze geschikt zijn voor vloeren van beton, betonelementen, asfalt, kunstharsgebonden beschermlagen en betonnen vloeren voorzien van keramisch tegelwerk.

De kwaliteit van de SFA-afdichting kan worden afgestemd op de te verwachten chemische belastingen, gelet op de standaard materialen als RVS 304, RVS 316 en de afdichtingen in NBR, EPDM, Viton® en teflon®. Om beschadigingen aan de SFA-afdichting ten gevolgen van verkeer of gebruik te voorkomen kan deze verdiept in de vloer worden aangelegd. Bij een eventuele forse beschadiging zal de inbusbout in de afdichting op een vooraf bepaalde plaats afbreken , waarna de dubbele afdichting aanwezig in de SFA-afdichting haar werk blijft doen. Dit is nader toegelicht in de productinformatie.

Geïnteresseerd?